Over mijn leven

Lifestyle lab, een review van de Miss Publicity persdag

Als marketingvrouw val ik niet onder de standaard influencers. Ik heb niet miljoenen volgers. Sterker nog: ik heb er slechts 1100. En dat is alleen als ik de volgers van beide Instagram-accounts bij elkaar optel. Toch was ik aanwezig bij de persdag van Miss Publicity. Tijdens deze lifestyle lab mag je letterlijk en figuurlijk proeven van verschillende merken. En natuurlijk krijg je aan het einde van de dag een goedgevulde goodiebag mee. Als marketingvrouw kijk ik over ’t algemeen naar hele andere dingen dan de gebruikelijke influencers, dus verwacht geen “alles was zo mooi en lekker” verhaal. This is the realest deal.

STOOV’s hemelse warmtekussen

“Neem plaats op een warmtekussen van STOOV op het terras, onder het genot van een welkomstdrankje. Binnen staat een ‘Instagram-worthy breakfast’ voor je klaar. Geheel verzorgd door Weesper.”

Nou moet ik bekennen dat ik na een half uur scooteren door Amsterdam in deze herfstige lente, absoluut geen zin had om op het terras te gaan zitten met één of ander kussentje. Maar ik moest me maar even over mijn koufobie heen zetten. En man, wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Mag ik een staande ovatie voor de bedenker van STOOV? Dit is gewoon mo-bie-le stoelverwarming! Like, a hot ass everywhere!

Zie je het al voor je? Zittend op het terras met een latte macchiatto, de zon in m’n porem en m’n achterwerk verwarmd. Hemels, I can tell you that.

De lifestyle lab

Met heel wat tegenzin verliet ik m’n warmtekussen om naar de kelder te gaan. Daar vond de lifestyle lab plaats. Omdat ik niet ontbeten had, moest ik wel eerst vragen naar het Instagram-waardig ontbijtje. Dat bleken een paar croissantjes, yoghurt met muesli en een sjuutje te zijn. Niet heel Instagram-waardig als je de ontbijtjes die ik zelf maak ziet. De barman die ermee rondliep was daarentegen wel Instagram-waardig. Jammer genoeg wou hij dan weer niet op de foto.

Beneden aangekomen werd ik verwelkomd door een Miss Publicity PR-dame. Het eerste wat zij me wilde laten zien was het nieuwe design van de Union fietsen. “Ja, dat merk ken je vast wel.” “Nee, ik ben een scooteraar en die haten fietsen en fietsers.” En dat was dus het eerste wat ik tegen haar zei. Lekker aardig ook!

Wilkinson en de mannelijke scheermesjes voor vrouwen

Gelukkig liep ze daarna door naar de muur met de nieuwe Wilkinson scheermesjes. Of, ik zeg het verkeerd, de oude Wilkinson-scheermesjes met een nieuwe verpakking. Het product is namelijk gewoon goed, maar de verpakking was te meisjes-achtig. De dame naast me vond net zoals ik dat deze nieuwe verpakking alleen wel heel erg veel op de verpakking van mannenscheermesjes lijkt. Maar dan vallen ze ten minste wel op in de schappen!

Tegenover Wilkinson stond een tafel van de Markthal in Rotterdam. Toevallig ben ik er aankomende dinsdag, dus zal ik direct even checken of het wat is.

Alpine oordopjes

In het hoekje voegde ik me bij een gesprek over Alpine oordopjes. Hier waren twee mensen van Alpine druk aan het uitleggen wat het verschil is tussen de verschillende oordopjes. Dit vond ik tof, want als marketingvrouw ben ik me ervan bewust dat producten vaak met een ander marketingverhaal verkocht worden, terwijl het hetzelfde product is. Zoals die tandpasta voor mannen, want ja, onze vrouwentanden kunnen dat natuurlijk niet aan.

Maar de oordopjes van Alpine zijn echt ontworpen voor verschillende doeleinden: sleep-oordopjes die al het geluid dempen en party-oordoppen met een speciale filter, zodat je de muziek nog wel mooi en goed hoort. De uitleg ging geweldig, totdat de Alpine-dame vertelde dat er voor babymeisjes een headset is met een roze hoofdband en een blauw voor jongens. Kunnen we stoppen met genderspecifieke kleuren, please?

MVO-marketing bij Hands off my chocolate

Chocoladerepen met de naams ‘Hands off my chocolate’, gelijk in de groepsapp gegooid. Perfect voor Chanel. Nee, ik praat niet over mezelf in de derde persoon. Ik heb een vriendin die ook zo heet. Hands off my chocolate is het eerste merk dat storytelling gebruikte. De marketingvrouw vertelde over de eerlijke chocola waar wel één hele procent van de omzet teruggaat naar de cacaoboeren.

Nu weet ik eerlijk gezegd niet of dit veel is, maar het klinkt bar weinig. Als ze er bij verteld had wat zij met die ene procent omzet kunnen doen, zou ik snappen welke invloed het op de kwaliteit van hun leven heeft. Maar nu klonk het vooral grappig.

Hands down voor hun chocola. Die heeft geeneens een Tony Chocoloney/Max Havelaar verhaal nodig. Tis gewoon echt heerlijk! Vooral de latte chocola. Ga maar even kopen.

Chalo Chai Latte, geadopteerd uit India

Het verhaal van Chalo’s chai latte maakte wél een indruk op me. Chalo is op de Belgisch markt geïntroduceerd door een Belgische die geadopteerd is uit India. Op 30-jarige leeftijd besloot ze terug te keren naar haar moederland waar ze chai latte leerde drinken. Toen ze terugkwam naar België, heeft ze tevergeefs naar chai latte gezocht. Toen ze het nergens kon vinden, besloot ze om het product zelf te introduceren op deze nieuwe markt. Hiermee brengt ze niet alleen een mooi stukje uit de Indiase cultuur naar Nederland, ze zorgt ook dat een substantieel deel van de opbrengst teruggaat naar India.

Kijk, zo kan je het ook brengen!

Maar goed, ik wijd zover uit over het verhaal achter chai latte, dat ik vergeet te vertellen wat het is. Erg simpel gezegd is het thee met melk. Zo proeft het ook. Je kan het warm drinken, of als ice tea. Saillant detail: ze hebben een masala variant met van alles erin, behalve masala. Een beetje als de hema’s roti met rijst.

Winnen bij Brabantia en Sofacompany

Naast samples meegeven voor in de goodiebag, waren Brabantia en Sofacompany zo slim om een win-actie tijdens de dag te organiseren. Maak een selfie met een prullenbak, geweldig. Ik schoot deze winnende foto voor Tessa van Dazzling beauty, want ja een echte selfie met een prullenbak is best raar. Ze bedoelen natuurlijk gewoon: maak een mooie foto waar onze prullenbak op staat.

 

Gin tonics uit s’dam

Als laatst kwam ik aan bij de gin-tonic bar van S’dam. Schiedam schijnt een super-hippe nog onontdekte stad te zijn en dat moet anders. Alhoewel ik gin-tonics op een met yoghurt-met-muesli en croissant gevulde maag geen probleem vindt, denk ik dat er zoveel meerdere manieren zijn om je hippe stad op de kaart te zetten. Nu is Schiedam naar Amsterdam afgereisd om daar te verkondigen hoe hip ze zijn. Is het niet veel beter als je ons uitnodigt om dat in Schiedam, of nee sorry S’dam, te beleven? De challenge is bij dezen accepted!

Eindoordeel: een inspirerende dag vol netwerkkansen

Miss Publicity, dankjewel voor dit soort dagen. Juist door te kijken naar de manieren waarop merken hun producten of diensten vermarkten, raak ik geïnspireerd. Ik heb waardevolle contacten kunnen leggen met de marketingdames van verschillende merken en heb heerlijke gesprekken gevoerd, terwijl mijn kont verwarmd werd door een STOOV.

Dit soort dagen zijn perfect om een nieuw merk of product onder de aandacht te brengen, maar wellicht zou het beter zijn om nog specifieker te targeten? Dus specifieke dagen voor foodbloggers, eentje voor mamabloggers en eentje voor lifestylebloggers, al kan de laatste groep eigenlijk overal terecht.

Bij de volgende lifestyle lab ben ik graag weer aanwezig. In de tussentijd blijf ik stiekem wachten op een mail van STOOV waarin staat dat ik vanwege m’n enthousiasme een STOOV gesponsord krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *